Shorthandel med kryptovaluta

Markedet er rødt og mye av den oppgangen vi har sett siste tiden er i ferd med å forsvinne. fortsatt er det gode muligheter for trading av kryptovaluta.

Shorthandel

Shorting eller shorthandel er utbredt innenfor aksjetrading, men innenfor kryptovaluta er det fortsatt uvanlig. Shorthandel går ut på å lå en aksje som man selger. Dersom kursen faller vil man ha muligheten til å kjøpe kryptovaluta tilbake for en lavere pris, og man vil beholde mellomlegget man sparer på å kjøpe til lavere priser. Shorthandel kommer ikke uten risiko. Skulle derimot kursen stige vil det medføre at man må kjøpe krypto til en høyere kurs dersom man vil dekke inn shorten. Det betyr at man taper forskjellen mellom hva man solgte for og det man må kjøpe tilbake for. Brukt riktig kan det likevel gi gode muligheter for trading.

Shorthandel med kryptovaluta

Kryptovaluta i seg selv er veldig voltatilt og det er et produkt som er forbundet med høy risiko. Dersom man for eksempel har en relativt stor portefølje med kryptovaluta som langsiktig investering kan shorthandel gi muligheter for å få avkastning i perioder hvor markedet faller på kort sikt. Ved å ha en langsiktig kryptoportefølje i bunn vil en shorthandel kunne fungere som en hedge mot fallende kurser. Når man shortes anbefales det å bruke stop loss for å minske eventuelle tap. I tillegg er det viktig å følge markedet tett og holde seg oppdatert.

Shorthandel i praksis

Nettmelgeren eToro tilbyr shorthandel med kryptovaluta. Shorting i praksis gjennomføres på samme måte om å for eksempel kjøpe Ripple. Men gjør det bare motsatt, man trykker på selg og legger inn antallet man vil shorte. Utvalget av kryptovaluta som kan shortes på eToro er Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin og Ripple. For å åpne en konto for shorthandel med kryptovaluta på eToro kan du følge denne fremgangsmåten:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en gratis konto
  • Gjør innskudd og short kryptovaluta

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.

Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 

62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.

Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.

Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.

Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 1 =