Trade på eToro i Norge

eToro har blitt en av de største aktørene innen trading. Her kan du lese mer om trade på eToro i Norge.

eToro Norge

eToro Norge er en markedsplass som ble åpnet i 2006. Siden den gang har eToro vokst til å bli en av de største og viktigste markedsplassene for trading på nett. Utvalget av tradingmuligheter er stort, samtidig får man tilgang til profesjonelle tradingsystemer uten kostnad ved å trade på eToro Norge. eToro gir også trade mulighet til å starte CopuyFunds, noe som kan gi en ekstra inntekt fra trading på nett.

Konsesjoner

I Norge er det Finanstilsynet som fører tilsyn med finansaktører som yter tjenester til investorer eToro (Europe) Limited har lisens til å yte Mottak og formidling av ordre, utførelse av ordre, egenhandel aktiv forvaltning, oppbevaring og forvaltning av finansielle instrumenter, kredittgivning, tjenester tilknyttet valutavirksomhet i forbindelse med ytelse av investeringstjeneste, utarbeidelse og formidling av investeringsanbefalinger, analyser og generelle anbefalinger. Du kan finne lisensen her.

Aksjer

eToro Norge begynte nylig å tilby handel i ekte aksjer, og ikke bare CFD trading av aksjer. Dette er en stor fordel, siden du da eier selve aksjen, og ikke bare en kontrakt som gir en avkastning som korrelerer med kursutviklingen. Aksjene som er tilgjengelig kommer fra de største børsene i verden og prisen for trading av for eksempel amerikanske aksjer er langt lavere enn hva norske nettmeglere og meglerhus tilbyr. I dag er eToro Norge en av få internasjonale handelsplasser som tilbyr denne tjenesten.

Kryptovaluta

Når det gjelder kryptovaluta var eToro tidlig ute med å tilby handel i ekte kryptovaluta. Utvalget er også et av de største. Dersom du kjøper kryptovaluta på eToro Norge vil dine kryptovaluta bli oppbevart ved bruk av cold storage. Det betyr at du ikke kan flytte kryptovaluta ut av din wallet på eToro. Dette er forskjellig fra å ha en wallet på for eksempel Binance, hvor du kan flytte dine kryptovaluta. eToro har vært ute og sagt at de jobber med å få på plass en krypto wallet, men det er usikkert når denne blir lansert.

CFD

CFD, eller Contract for Difference, er en kontrakt som har til hensikt å gjenspeile kursutviklingen i det underliggende instrumentet. Det underliggende instrumentet kan være aksjer, indekser, råvarer, valuta eller kryptovaluta. Det er flere fordeler med CFD. Blant annet er kostnadene lave, du kan få mer fleksibel gearing, og det er bedre muligheter for shorting ved bruk av CFD, enn for eksempel ved bruk av aksjer hvor du er avhengig av å låne aksjer av en investor. Her kan du lese hvordan fungerer shorting.

Indekser

eToro Norge gir i dag mulighet til å trade 13 forskjellige indekser ved bruk av CFD. Disse indeksene er AUS200, China50, DJ30, ESP35, EUSTX50, FRA40, GER35, HKG50, JPN225, NSDQ100, SPX500, UK100, USDOLLAR.

Råvarer

På eToro Norge har du også muligheten til å trade råvarer. Dette er CFD på Oil, Gold, Silver, Copper, Natgas, Platinum.

Valuta

Driver du med valutatrading har du et stort utvalg av valutakryss på eToro Norge. Det er 47 valutakryss tilgjengelig, og disse dekker alt fra de største valutaene til mindre og mer eksotiske typer valuta.

Børshandlede fond

Trading av ETF har blitt mer utbredt, og en stor fordel med disse er at du får en godt diversifisert portefølje ved kun en handel. eToro Norge gir deg tilgang til å trade 58 forskjellige ETFer.

CopyFunds

CopyFunds er fond som blir forvaltet av tradere på eToro Norge. Alle som trader her kan lage sitt eget fond og få følgere. Dersom du har et CopyFund og du får følgere som handler dette fondet vil du motta en del av inntektene fra kjøp og salg av posisjoner. Dersom du heller velger å følge et CopyFund kan du gjøre dette uten ekstra kostnad. Eneste kostnad er normal spread.

Gearing

Aksjekreditt, belåning eller gearing som det også kalles er tilgjengelig på eToro Norge. Gearing er ikke tilgjengelig for aksjer eller kryptovaluta, kun for CFDer på råvarer, valuta, indekser og ETF.

Teknisk analyse

eToro Norge har et eget program med realtidskurser som også har mulighet for teknisk analyse. Her kan du tegne inn støtte og motstandsnivåer, formasjoner, legge til indikatorer og lage dine egne tekniske analyser for trading på nett. Tilgangen til dette programmet koster ingenting, og du betaler heller ikke noe for realtidskurser.

Sosial trading

Det som virkelig gjør eToro Norge spesielt er det sosiale aspektet ved markedsplassen. Vi har vært innom CopyFunds, men de har også et forum hvor du kan diskutere markedet med andre tradere, finne nyheter som kan påvirke kursene og se analyser laget av andre tradere.

Trade på eToro Norge

Det er mange fordeler med å trade på eToro Norge, vi har vært innom at de har et stort utvalg av finansielle instrumenter som strekker seg fra aksjer, til CFD og kryptovaluta. I tillegg gir de gratis tilgang til profesjonelle handelssystemer som har stor nytteverdi når du trader. For å åpne en konto på eToro Norge kan du følge denne fremgangsmåten:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en tradingkonto
  • Trade på eToro Norge

NB. Din kapital er i fare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.